Terugblik eerste TEDxAmstelveen

De eerste TEDxAmstelveen zit er op! Afgelopen vrijdag hebben 100 bezoekers zich laten inspireren door 11 verschillende TEDx talks. Er stonden als verrassing niet acht maar wel negen live sprekers om te vertellen over hun idee. Ook toonden we twee video talks van andere TED evenementen. De ANNA kerk was getransformeerd tot professioneel TEDx podium. De sfeer was goed en er is volop gewerkt aan verbinding. Kijk de foto’s op: https://www.flickr.com/photos/tedxamstelveen

Lees verder

TEDxAmstelveen presenteert zangeres Evi De Jean

Evi De Jean, zangeres en stemcoach, groeide op in Bermuda, Israël en Antwerpen en streek neer in Amsterdam, voor de liefde. Tijdens TEDxAmstelveen zal ze, samen met haar gitarist, optreden met eigen liedjes én geeft ze een inspirerende klankworkshop. Evi engageert alle aanwezigen en laat hun stemmen klinken. De zaal zal zich vullen met een spontaan en uniek klankkoor. Helemaal passend bij het thema van deze TEDx editie: verbinding.

Lees verder

TEDxAmstelveen presenteert spreker Ritika Mehra

In 2015 was 7,5% van de Amstelveense inwoners een expat en dit is inmiddels alleen maar toegenomen. Amstelveen is de expat hotspot van Nederland. Wisten jullie dat er ruim 4000 mensen met Indiase afkomst in Amstelveen wonen? Ritika Mehra is oprichter van Bridging the Gap, een organisatie die de integratie van Indiase expats in de Nederlandse samenleving probeert te vergroten. Ook probeert de organisatie Amstelveners kennis te laten maken met de Indiase cultuur door de organisatie van evenementen zoals het Indian Colour Festival. Ritika komt op ons podium vertellen over culturele verschillen.

Lees verder