Wat is TEDx?

TED is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers en partners die geloven in de kracht van het verspreiden van ideeen via TED talks. TED talks zijn korte, goed voorbereide, inspirerende presentaties van maximaal 18 minuten. Dit is genoeg tijd om serieus een onderwerp te bespreken en kort genoeg om de aandacht vast te houden. De onderwerpen zijn divers en gevarieerd, van onderwijs, nieuwe technologien, kunst tot sport. Om kennis te maken met TED kun je het beste een aantal talks online bekijken.Om het bereik van goede ideeen te vergroten worden alle talks opgenomen en zijn via TED beschikbaar.

https://www.ted.com/talks

TEDx zijn lokaal georganiseerde evenementen waar ook TED-like talks worden gehouden. Er zijn TEDx evenementen over de hele wereld maar ook bijvoorbeeld in Amsterdam, Haarlem, Hilversum, Den Haag, Breda, Veghel en nu ook in Amstelveen. De TED talks worden afgewisseld met muzikale optredens en korte pauzes. Het evenement en de talks hebben geen commercieel, religieus of politiek doel. Het doel is om te inspireren, enthousiasmeren en verbinden. Eerst waren alle TEDx evenementen in het Engels om te zorgen dat de ideeën over de hele wereld verspreid kunnen worden. Maar sinds twee jaar is het ook mogelijk om een TEDx in het Nederlands te houden. In je eigen taal zorg je voor een grotere kans op verbinding tussen sprekers en bezoekers. TEDx Amstelveen zal dan ook voor 80% uit Nederlandstalige talks bestaan.

Dit filmpje geeft uitleg over TED en TEDx.


Gerelateerde nieuwsartikelen

Sprekers gezocht voor TEDxAmstelveen 2019

Na het succes van de uitverkochte eerste editie in maart 2018 staat Amstelveen definitief op de TEDx kaart. De organisatie voor het vervolg in 2019 is al in volle gang en wij zijn ervan overtuigd dat we de volgende editie naar een nóg hoger niveau kunnen tillen. TEDxAmstelveen 2019 wordt niet alleen groter, maar vooral ook grootser. En daar kun jij als spreker aan bijdragen!

Lees verder

Terugblik eerste TEDxAmstelveen

De eerste TEDxAmstelveen zit er op! Afgelopen vrijdag hebben 100 bezoekers zich laten inspireren door 11 verschillende TEDx talks. Er stonden als verrassing niet acht maar wel negen live sprekers om te vertellen over hun idee.

Lees verder

Praktische informatie 16 maart 2018

Over een week is het zover, tijd voor de eerste TEDxAmstelveen. We zijn compleet uitverkocht. Het heeft geen zin om naar de ANNA te komen zonder geldig toegangsbewijs.

Lees verder


Mette Reitsma

Initiator en teammanager TEDxAmstelveen