Hoe kiezen wij nou de beste TEDx sprekers met de meest inspirerende ideeën? Aan de organisatie van TEDxAmstelveen de eervolle (maar o zo lastige) taak om de beste TEDx sprekers te selecteren die op 14 april 2019 ons podium gaan bestijgen.

Tot onze aangename verbazing is er veelvuldig gereageerd op onze oproep voor TEDx sprekers. Amstelveen bruist blijkbaar van de inspirerende ideeën! Bovendien is er volop animo om deze te delen met een breder publiek. Dat is hoe dan ook goed nieuws voor de stad. Maar het betekent tegelijkertijd een flinke uitdaging voor ons als organisatie om uit al deze ideeën de beste te selecteren.

Wel een ontzettend leuke uitdaging trouwens! Want na het doornemen van alle aanmeldingen die via onze website zijn binnengekomen, hebben wij de 22 meest aansprekende kandidaten uitgenodigd om hun idee live te komen pitchen tijdens één van de twee sessies hoog bovenin de ANNA kerk. Daar kreeg iedere deelnemer 3 minuten om een enthousiast maar kritisch publiek van TEDx vrijwilligers te overtuigen van zijn of haar idee. Hierbij hebben wij uiteraard gelet op relevantie met het thema Once Upon A Time, maar vooral ook of een idee vernieuwend is en of wij denken dat het ons publiek kan inspireren.

Het was duidelijk te merken dat de kandidaten hun talk in september hebben kunnen aanscherpen en oefenen met onze TEDx sprekerscoaches. Mede dankzij de coaching sessies kwamen de kandidaten zonder uitzondering goed voor de dag en konden ze hun idee op een heldere manier presenteren. Inhoudelijk liepen deze ideeën nogal uiteen. Om maar iets te noemen: hoe kunnen we met z’n allen steeds ouder worden zonder dat dit ten koste gaat van de aarde? Wat kunnen we leren over verandering door te kijken naar onze zithouding op een fiets? Hoe draagt het doen van vrijwilligerswerk bij aan je eigen geluk? Stuk voor stuk bijzondere ideeën, van heel verschillende mensen, elk met hun eigen passie. Mooi om te zien!

Toch hebben we helaas ‘slechts’ plek voor een beperkt aantal TEDx sprekers op ons podium. Welke kandidaten dat zijn geworden? We zijn er bijna uit…

Houd onze website en social kanalen in de gaten en blijf op de hoogte!


Gerelateerde nieuwsartikelen

Sprekers gezocht voor TEDxAmstelveen 2020-GESLOTEN

Na het succes van een uitverkochte tweede editie in april 2019 staat Amstelveen definitief op de TEDx kaart. De organisatie voor het vervolg in 2020 is al in volle gang en wij zijn ervan overtuigd dat we de volgende editie naar een nóg hoger niveau kunnen tillen. TEDxAmstelveen 2020 wordt niet alleen groter, maar vooral ook grootser. En daar kun jij als spreker aan bijdragen!

Lees verder

Lokaal & Regionaal talent tijdens TEDxAmstelveen

Lokaal & Regionaal talent tijdens TEDxAmstelveen. Op 14 april zullen zal het programma weer gevuld zijn met zang, dans, art & poëzie.

Lees verder

TEDx coaching - De essentie toegankelijk maken

Een goede TEDx talk geven is niet een kwestie van een pitch sessie in september om een half jaar later op het podium te gaan staan. Alle sprekers van TEDxAmstelveen worden gedurende deze periode intensief gecoacht. Samen met Jacobien Vermande & Merel Funke bekijken we hoe dit coach proces verloopt.

Lees verder


Niels Verhaest

Copywriter TEDxAmstelveen